tisdag 28 oktober 2008

Utrikesminister Livnis och President Peres reaktion på Iranska presidentens FN-tal

Irans Ahmedinejad i FN: Generalförsamling
”De amerikanska och europeiska folkens värdighet, integritet och rättigheter leks med av ett litet men bedrägligt folk, sionisterna. Även om de är i minoritet så har de dominerat en viktig del av de finansiella centren liksom det politiska besluttagandet i några europeiska länder och i USA på ett bedrägligt, komplext och förstulet sätt.

Utrikesminister Livnis reaktion på Iranska presidentens FN-tal
Ahmadinejas tal i FN demonstrerar de absurda förhållandena i en organisation vars motto är ”aldrig mer”. Men det är inte det värsta. Iran ber nu att få bli medlem i FN:s säkerhetsråd. Det vore som om tillåta en brottsling att bli sin egen domare och jury.

Detta är en absurditet utan like – att en stat som hotar en grannes säkerhet och uppmanar till dess förintelse skulle be en medlem i det organ vars mål är att bevara internationell fred och säkerhet.

Iran är föremålet för Säkerhetsrådets sanktioner eftersom de fortsätter med sitt kärnvapenprogram och förser terrororganisationer med vapen varvid de bryter mot flera av Säkerhetsrådets resolutioner. Ansvarsfulla länder kan inte stödja ett iranskt medlemskap i det organ som är ansvarigt för fullföljandet av dessa sanktioner.

Vad som behövs nu är att göra internationella påtryckningar på Iran som utan tvivel kommer att visa vad priset är för att ignorera det internationella samfundets krav – hellre än att inkludera Iran i det organ som stå i förgrunden för denna aktion.

President Peres i FN:s Generalförsamling:
Det iranska folket är inte vår fiende. Deras fanatiska ledarskap är deras problem och världens angelägenhet. Deras ledare är en fara för dess folk, regionen och världen.

Igår, på denna plats, talade den iranska ledaren åter om den svartaste antisemitiska smädeskriften, Zions Vices protokoll. Ett försök att bringa liv i en av historiens fulaste sammansvärjningar. Deras avskyvärda förnekande av Förintelsen är en skymf av odiskutabla bevis, ett cyniskt förolämpande av överlevande från denna skräck. Och tvärt emot denna församlings antagna resolutioner.