måndag 1 september 2008

FRÅN FÖRBANNELSE TILL VÄLSIGNELSE

En av de mest alarmerande frågorna på den globala agendan är naturligtvis klimatförändringarna och färskvattensituationen.

De speciella geologiska förhållandena i Israel och de kunniga forskarna och studenterna – har resulterat i många israeliska initiativ och innovationer på klimatområdet. Nu vill vi presentera lite av denna kunskapsbank till den svenska allmänheten.

Chefen för Jacob Blaustein Institute for Desert Research, Professor Avigdor Vonshak kommer att hålla ett föredrag om ökenspridning i världen och det arbete som pågår för att nå en hållbar utveckling i miljöfrågor och tillämpningar som äger rum på institutet.

Prof. Vonshak representerar Israel i flera internationella kommittéer och har verkat inom flera utbildningsprogram som organiseras av FN och andra internationella organ som främjar hållbar utveckling av torrt land. Hans forskningsartiklar är internationellt erkända och han samarbetar intensivt med kollegor i USA, Central- och Sydamerika, Europa, Fjärran Östern och flera utvecklingsländer.

Judiska Museet
Tisdag 2 september kl 19.00
Obligatorisk föranmälan görs per e-post annika@judiska-museet.se eller mån-fre 9-16 på tfn 08-31 01 43.