måndag 1 september 2008

Antiisraelisk terrorism 2007 och trender under 2008

Palestinska islamiska jihad- terrorister planerar raketattack mot Israel
Denna studie analyserar antiisraelisk terrorism under 2007, en viktig faktor som ständigt fortsätter att påverka landets politiska agenda. Studien omfattar analyser om terroristattacker och de olika terroristorganisationernas (palestinska terrororganisationer, Hizbollah och global Jihad) modus operandi. Den analyserar också faktorerna som påverkar omfattningen och terrorismens karaktär mot Israel under 2007 och trender under de första månaderna under 2008.

Två viktiga faktorer som har påverkat palestinsk terror under 2007 har varit de israeliska säkerhetsstyrkornas kontraterroristaktiviteter och den dramatiska utvecklingen på den palestinska interna arenan. Båda dessa faktorer påverkade även palestinsk terrorism under 2008.

Israels säkerhetsstyrkors kontraterroristaktiviteter i Judéen och Samarien ledde till en minskning i antalet terroristattacker. På Gazaremsan å andra sidan, där det inte finns en permanent israelisk säkerhetsstyrka närvarande, fortsatte den intensiva raket- och granatbeskjutningen.

>>>Antiisraelisk terrorism 2007 och trender under 2008